« هـنرهـاي رزمـي - آیکـیدو/ استان قم »
"ما را در كانال تلگرام دنبال كنيد"

مطلبی که در ادامه می خوانید ترجمه بخشی از مقدمه کتاب "آیکیدو - هماهنگی ذهن و جسم برای دفاع شخصی" توسط استاد "کوئیچی توهه" است که در سال ۱۹۶۱ منتشر  گردیده است. اهمیت مطالب این کتاب در آن است که کتاب مذکور مستقیما توسط استاد بزرگ موریهه وشیبا ویرایش شده است.

آیکیدو راهی است برای آموختن، مطالعه و درک کردن از طریق تمرین در طول زندگی روزمره ما، آن روشی است برای هماهنگی ذهنی و جسمی. افرادی هستند که آیکیدو را بعنوان هنری برای پرت کردن حریف در یک چشم بهم زدن می شناسند، یا اینکه هنر کنترل کردن یک مرد قوی جسه تنها با استفاده از یک انگشت. آنها به آیکیدو به عنوان یک روش دفاع شخصی پیش رفته نگاه می کنند. اما این نگاهی سطحی است. آیکیدو تنها هنر پرتاب کردن دیگران نیست، بلکه راهی است برای افزودن قوانین طبیعت به زندگی روزمره مان. آنهایی که این را درک نکرده اند، در واقع آیکیدو را بدرستی درک نکرده اند.
چگونه هماهنگی ذهنی و جسمی در آیکیدو می تواند بعنوان جزئی از زندگی ما تبدیل گردد؟
پیش از پاسخ دادن به این سوال، یک موضوع باید بدرستی درک شود. پیش از آنکه درک و تعریف دقیقی از هدف و نحوه عملکرد ذهن داشته باشیم، بسیار دشوار است که سعی کنیم ذهن و جسم را با هم هماهنگ سازیم. ذهن و جسم هر یک قوانین خاص خود را دارند و برای اینکه آنها را با هم هماهنگ کنیم، یکی باید از دیگری تبعیت کند. سوال این است که کدام یک باید فرمانده باشد، ذهن یا جسم؟ آیا ذهن باید جسم را کنترل کند؟ یا اینکه باید جسم ذهن را کنترل نماید؟ با توجه به پاسخ این سوال، روش آموزش دادن، تمرین کردن و نوع نگرش کاملا متفاوت خواهد بود. شما حتما این جمله را شنیده اید که "عقل سالم در بدن سالم است".......



ادامه مطلب...

ارسال شده در تاریخ : چهار شنبه 19 بهمن 1390برچسب:, :: 19:43 :: توسط : ADMIN

آنچه در نظام هستی تجربه می کنیم همه و همه نمایانگر یک هماهنگی بی نظیر است. تمامی موجودات از کوچکترین ذرات تا بزرگترین اجرام در این چرخه هماهنگ نقش خود را ایفا می کنند و لحظه ای در آن خللی نیست. ولی انسان همواره خارج از این نظم بزرگ حرکت کرده و همواره به خود آسیب رسانده است.

شاید بتوان گفت که هماهنگی از اساسی ترین تعالیم و آموزه های آیکیدو است. هماهنگی در آیکیدو از چنان اهمیتی برخوردار است که اولین بخش از نام این بودو (Budo) یعنی Ai به این معنی است. هماهنگی (Harmony) در تمامی سطوح آیکیدو آموزش داده می شود و از جایگاه ویژه ای برخوردار است. هماهنگی جز جدایی ناپذیر فلسفه آیکیدو است......



ادامه مطلب...

ارسال شده در تاریخ : چهار شنبه 19 بهمن 1390برچسب:, :: 19:33 :: توسط : ADMIN

آیکیدو چیست؟

در نگاه افرادی که از جوهر حقیقی آیکیدو به خوبی آگاه نیستند، چنین گمان می کنند که آیکیدو چیزی بیش از یک هنر رزمی قدیمی نیست. این مطلب درست است که موریهه اوشیبا (۱۸۸۳-۱۹۶۹)، بنیانگذار آیکیدو، به مطالعه تعداد زیادی از هنرهای رزمی سنتی آن روزگار خود پرداخت و از آن تجربه برای شکل دادن تکنیکهای آیکیدو استفاده کرد.

در نهایت آیکیدو چیزی بسیار فراتر از ترکیب چندین هنر رزمی مختلف است. این موضوع را بنیانگذار آیکیدو  با شفافیت بیان کرده است: "پیش از این، گونه های زیادی از سیستمهای هنر رزمی مثل راگیو ریو، کایتو ریو، دایتو ریو، شین کاگه ریو و نظایر اینها را مطالعه و تمرین کرده ام، اما آیکیدو ترکیبی از این رشته ها نیست، همه تکنیکهای Aiki کابرد و به عمل بستن نیروی Ki هستند."

 با این وجود، "آیکیدو" و "دایتوریو آیکی جوجوتسو" اغلب حتی در منابع ژاپنی نیز با هم اشتباه گرفته می شوند و این قابل درک است که چرا عموم مردم نمی توانند به آسانی بین این دو هنر تمایز قائل شوند.
واقعیت این است که استاد بزرگ موریهه وشیبا یکی از شاگردان و مریدان استاد سوکاکو تاکِدا( (Sokako Takeda استاد بزرگ دایتو ریو بوده است، اما زمانیکه یک روزنامه نگار از وشیبا پرسید که آیا بوجود آمدن آیکیدو نتیجه مستقیم آموزشهای او در دایتو ریو بوده است؟ وی پاسخ داد "خیر، بهتر است بگوییم که استاد سوکاکو چشمان من را به روی حقیقت جوهر Budo (طریقت سلحشوری) گشود." جوهر و ذات ضروری آیکیدو قدری با سایر هنرهای رزمی متفاوت است..........



ادامه مطلب...

ارسال شده در تاریخ : چهار شنبه 19 بهمن 1390برچسب:, :: 17:26 :: توسط : ADMIN

نگرش: پدرآي كي دو(آي كي كاي)

آی کی دو بیش از یک هنر رزمی است . موریهه وشیبا همیشه به شاگردانش می گفت : شما فکر نکنید که من فقط به شما پیچاندن بازوی شخص یا از حرکت انداختن را یاد می دهم ، که اگر چنین فکری دارید سخت در اشتباهید . آی کی دو با مهمترین موضوعات حیات و زندگی در ارتباط است.

بسیاری از اصول آی کی دو در تمام جنبه های کاربرد وسیع دارند .آی کی دو فقط راجع به تکنیک های فیزیکی و رزمی صحبت نمی کند بلکه هنر خوب زندگی کردن در هماهنگی با دیگران و صلح با تمام دنیا را می آموزد . استاد به شاگردانش می گفت :

یک سلحشور عاقل و دانا به راحتی می تواند تمامی اجزاء و عناصرموجود در دوجهان را به کار گیرد و به درستی به اصول و پایه های هر چیزی برسد و آن را درک نماید . او می آموزد که چگونه فنون را به وسیله ای برای اخلاص ، خوبی و زیبائی تبدیل نمایيد. یک سلحشور واقعی نمایش دهنده آرامشی عمیق و نمایانگر فردی نورانی و تصفیه شده است . مطالعه ودرک عمیق همیشه یکی از خصائل اصلی سنت سامورائی و سلحشوری بوده است. اما کمتر شخصیتی در هنر های رزمی پیش از موریهه وشیبا بر اهمیت تداوم در مطالعه تاکید داشته است . او خود همیشه غرق در مطالعه آثار و نوشته های گوناگون و تفاسیر آنها بود و به شاگردانش نیز توصیه می کرد که خود را غرق در آثار کلاسیک شرق و غرب کنند . مطالعه و درک عمیق تشبیه شده است به تملک دانشی به ارزش دو جهان و موریهه همیشه از شاگردانش می خواست که تبدیل به مردان و زنانی با معرفت و دانش بشوند که با همه شاخه های علوم ، مثل فلسفه ، مذهب ، هنر ، موسیقی، ادبیات ، کشاورزی ، فیزیک ، ریاضی آشنا هستند. خداوند متعال نیز انسان را به چند بعدی بودن تشویق کرده است. از موریهه اغلب به عنوان مذهبی ترین فرد ژاپنی نام می برند . موریهه می گفت :

تک تک انسان ها می توانند نمادی از خداوند باشند و اینکه تمامی انسان ها قابلیت بودا شدن دارند . آی کی دو یک مذهب نیست اما تمرین وممارست به روی اصول آن ما را کمک می کند تا اصول هر مذهب را و فلسفه ای را بطور کامل درک کنیم . موریهه آی کی دو را به نوعی از یوگا تشبیه نموده که دنیای معنوی ، داخلی و خارجی هستی را به هم ارتباط می دهد....... .



ادامه مطلب...

ارسال شده در تاریخ : چهار شنبه 19 بهمن 1390برچسب:, :: 12:8 :: توسط : ADMIN

موریهیرو سایتو (دان 9) 1928 تا 2002

موریهیرو سایتو سن سی از اساتید بنام آيکيدو و دارنده دان 9 آيکيدو بود که تاثیر بسیار زیادی در تکامل و قاعده مند نمودن تکنیکهای جو (چوب) و بوکن (شمشیر چوبی تمرین) داشته است، بطوری که می توان گفت تکنیکهای وی در این زمینه ها در آي کی کای بعنوان مرجع شناخته  می شود. وی از شاگردان مستقیم و برجسته استاد بزرگ موریهه وشیبا بود و در خلال سالها تمرین و آموزش تاثیر قابل توجهی در توسعه و بسط آيکيدو داشت. مطلبی که در ادامه می خوانید شرح مختصری است از زندگی این استاد برجسته آيکيدو.



ادامه مطلب...

ارسال شده در تاریخ : دو شنبه 17 بهمن 1390برچسب:, :: 12:33 :: توسط : ADMIN

معنای سن سی (The meaning of sensei)

در ژاپن هر کسی که چیزی را تعلیم دهد با عنوان "سن سی" نامیده می شود. یک مربی جوان و ۲۰ ساله که در مهدکودک آموزش می دهد، از جانب والدین با عنوان "سن سی" نامیده می شود، برای اینکه والدین به این ترتیب می خواهند تشکر خود را نسبت به آموزشی که او به فرزندشان می دهد نشان دهند. این فقط به منظور نشان دادن احترام است، مانند بکار بردن آقا، خانم و دوشیزه در مورد افراد. در ژاپن یک وکیل یا یک دکتر هم بطور عادی "سن سی" نامیده می شوند چرا که انتظار این است که آنها بیش از دیگران بدانند. از آنجا که وکلا گاها سیاستمدار هم می شوند، بنابراین سیاستمدارها نیز گاها با لفظ "سن سی" صدا زده می شوند. این موضوع صحت دارد که در ژاپن واژه "سن سی" گاها اشتباه و به نادرستی بکار برده می شود. اما در مجموع معمولا یک معلم ژاپنی توسط تمامی دانش آموزانش در هر جای دنیا که باشند، "سن سی" نامیده می شود.

این سوال وجود دارد که چه چیز یک شخص را تبدیل به "سن سی" می کند. زمانیکه شخصی تدریس می کند، آن شخص یک "سن سی" است. ولی این شخص زمانیکه تدریس نمی کند نباید یک "سن سی" باشد. این موضوع بستگی به چیزی دارد که شخص تدریس می کند. اگر شخص تکنیکهای آیکیدو را آموزش می دهد، فقط برروی تشک تمرین (تاتامی Tatami) "سن سی" خواهد بود. برای شخصی که تنها ساعات محدودی را تدریس می کند، کمی نامناسب است که عنوانش را بطور مداوم برروی تاتامی و خارج از آن تغییر دهیم. از افرادی که با عنوان "سن سی" نام برده می شود، این توقع وجود دارد که در طول زندگی روزمره شان نیز مانند یک مربی رفتار کنند. بدین ترتیب دیگران می توانند از آنها بدون نیاز به تغییر عنوان همواره "سن سی" یاد کنند.



ادامه مطلب...

ارسال شده در تاریخ : یک شنبه 16 بهمن 1390برچسب:, :: 21:4 :: توسط : ADMIN

آتمي

هرگاه بخواهم به کسی ضربه ای وارد کنيم بزرگترین سلاحی که می توانيم بیابيم همانا "زمین" است.

 Atemi بطور لفظی به معنای ضربه زدن به بدن است. یک توضیح ساده در مورد آتمی این است که آنها صرفا ضرباتی به بدن هستند. بعضی از مردم اصرار زیادی بر تعاریف شدید آن مثل ضربه زدن به نقاط حساس بدن دارند. یکی از اهداف آتمی آن است که تمرکز حریف شما را مختل کرده (به زبان ساده برای لحظاتی او را گیج کند)، بطوریکه بجای آنکه حریف برروی گرفتن شما متمرکز شود، توجهش به دست شما و یا دردی ایجاد شده جلب شود. با توجه به این مفهوم شما می توانید از آتمی بعنوان "مختل کننده Ki " یاد کنید.

آتمی ،در برخی تفاسیر، نیازی نیست که الزاما یک ضربه واقعی باشد، آنچه مهم است تاثیری است که برروی حریف دارد و آن بر هم زدن تعادل فیزیکی و روحی حریف است، بشکلی که اجرای تکنیک شما را آسان کند. برخی ادعا می کنند که بهترین راه برای اطمینان از این عدم تعادل آن است که ضربه ای واقعی وارد کنیم، بخصوص زمانیکه احتمال مقاوت شدید از جانب حریف وجود دارد.

از سوی دیگر برخی ادعا می کنند که آتمی با مفهوم استفاده نیروی Ki و ارسال این نیرو به سمت حریف در ارتباط است. که این موضوع در ارتباط با مفهومی فراتر از یک تحریک صرف قرار دارد، که چیزی شبیه واکنش به ترساندن ناگهانی یا پاسخ به یک ضربه فیزیکی است. این موضوع آیکیدو را (به اعتقاد برخی) از هنرهای رزمی که بر منبای ضربه زدن هستند متمایز می کند، چرا که در این هنرها تمرکز بر ضربه زدن  است. . .



ادامه مطلب...

ارسال شده در تاریخ : یک شنبه 16 بهمن 1390برچسب:, :: 13:39 :: توسط : ADMIN

در متن ذيل راهبردهایی است برای آنکه چگونه شما، یارتان و مربیان در محل تمرین رفتاری با احترام و بر مبنای تعالیم آی کی دو داشته باشید.

·رسیدن به محل تمرین

- در زمان تعیین شده یا کمی زودتر در محل تمرین حاضر شوید.
- هنرجوها باید به سرعت و در عین حال در سکوت لباس آیکیدوی خود را بپوشند.
- هنرجوها باید دستها و پاهایی تمیز و ناخنهایی کوتاه داشته باشند. همچنین در محل تمرین نباید جواهرات یا ساعت به همراه داشته باشند.
- افرادی که موی بلند دارند حتما باید آنرا در پشت سر خود ببندند.
- هنرجویان مرد (مذکر) نباید در زیر لباس آیکیدوی خود چیزی (مثل تی شرت) بپوشند.
- هنرجویان در هنگام ورود به محل تمرین و خروج از آن باید در حالت نشسته به سمت محل عکس استاد بزرگ وشیبا (شومن 
Shomen) احترام بگذارند. این موضوع بعنوان سنتی است برای ادای احترام به بنیانگذار آیکیدو.و خودتان.
- کفشهایتان را درآورید و آنها را بطور مرتب و در یک ردیف یا در جاکفشی (در صورت وجود) قرار دهید.
- هنرجویان باید قبل و بعد از تمرین دستهای خود را بشویند.
- همواره لباس تمرین خود را تمیز و مرتب نگهدارید. (لباس خود را اتو کنید)
- لطفا در هنگام استفاده از دستشویی از دمپایی استفاده کنید.
- هنگامیکه بعنوان یک ناظر یا تماشاگر در خارج از کلاس حضور دارید به احترام مربی و هنرجویان در حال تمرین باید سکوت را رعایت کنید.
- از خوردن، نوشیدن، آدامس جویدن و صحبت کردن با تلفن همراه در هنگام تماشای کلاس خودداری کنید.
- بازدید کنندگان از کلاس و تماشاگرها باید هنگامیکه مربی در حال آموزش دادن یا سخنرانی است کاملا سکوت را رعایت کنند و از انجام حرکات اضافی بپرهیزند



ادامه مطلب...

ارسال شده در تاریخ : یک شنبه 16 بهمن 1390برچسب:, :: 7:6 :: توسط : ADMIN

بسمه تعالی

نام و نام خانوادگی : ابراهیم یوسفی  سیمکانی
سمت : مسئول هماهنگی سبک آی‌کی‌دو آی‌کی‌کای در استان قم
تاریخ شروع آی‌کی‌دو : 20/12/1383
تاریخ دریافت دان یک از مرکز جهانی آی‌کی‌دو Hombu Dojo) : 9/9/1386 )
 
 
            استاد یوسفی از سال 1380 با آی‌کی‌دو آشنا شد. در ابتدا این ورزش را به عنوان دفاع شخصی، که تکنیک‌های آن بر اساس حرکات خلاف مفصل و قفل کردن مفاصل می‌باشد، می‌شناخت. این شناخت در عین جالب بودن، درفتگی و شکستگی دست و پا را تداعی می‌کند! که باعث تردید می‌گردید. اما پس از کمی تحقیق نظر هر تحقیق کننده‌ای، راجع به این هنر تغییر خواهد کرد.
            پس از قبولی در دانشگاه و اقامت در تهران، تصمیم به آغاز به کار حرفه‌ای آی‌کی‌دو نموده و از طریق یکی از دوستان، با اساتیدی که در تهران تدریس آی‌کی‌دو داشتند آشنا گردید.  در نهایت " استاد احمد علی آق‌ساقلو " را با آگاهی از اینکه  مدت زمان مدیدی را در ژاپن گذرانده‌، و به این هنر تسلط کافی دارند به عنوان اولین و تنها استاد خود برگزید. زمان شروع به تمرین در کلاس استاد آق‌ساقلو در تاریخ 20/12/1383 و در باشگاه پایگاه  بسیج انصار المهدی (عجل الله تعلی فرجه الشریف)  شهرک حکیمیه بود که به تازگی توسط استاد راه‌اندازی شده بود و فرصت مناسبی را پیش می‌آورد.



ادامه مطلب...

ارسال شده در تاریخ : جمعه 7 بهمن 1390برچسب:, :: 18:35 :: توسط : ADMIN

پرچم سه رنگ جمهوری اسلامی ایران

نمادی از پرچم ژاپن

طوری: سنسه آق ساقلو

اوکه: سنسه پور بایرام

"در حال اجرای تکنیک زیبای کوته گائشی"


ارسال شده در تاریخ : سه شنبه 4 بهمن 1390برچسب:, :: 14:26 :: توسط : ADMIN
درباره وبلاگ
به وبـلاگ آی کـی دو خـوش آمـدید.
نويسندگان


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 2
بازدید دیروز : 14
بازدید هفته : 17
بازدید ماه : 78
بازدید کل : 6594
تعداد مطالب : 131
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1