« هـنرهـاي رزمـي - آیکـیدو/ استان قم »
"ما را در كانال تلگرام دنبال كنيد"

  کلیه آی‌کی‌دو کاران استان قم باید "فرم" کارت هوشمند فدراسیون را دریافت کرده و پس از پر کردن آن تا پنج شنبه 1390/11/06 به آقای حميد بابایی تحویل دهند. پر کردن این فرم برای همه الزامی‌ است.


مدارک لازم همراه با این فرم عبارتند از :
یک قطعه عکس 3*4 پشت نويسي شده
کپی شناسنامه
کپی کارت ملی
کپی کلیه مدارک رزمی خود -چه در آی‌کی‌دو یا سایر رشته های رزمی ديگر
مبلغ 7000 تومان
برای اطلاعات بیشتر با آقای بابایی تماس گرفته شود.
09356225758

با تشكر

ابراهيم يوسفي


ارسال شده در تاریخ : دو شنبه 3 بهمن 1390برچسب:, :: 16:19 :: توسط : ADMIN

 موريهي وشيبا در حال تدريس آ يكيدو (1883-1969)

 


ارسال شده در تاریخ : دو شنبه 3 بهمن 1390برچسب:, :: 15:18 :: توسط : ADMIN


ارسال شده در تاریخ : یک شنبه 2 بهمن 1390برچسب:, :: 14:18 :: توسط : ADMIN

 

ملاقات با موریهی وشیبا

"مصاحبه توسط آیکیدو ژورنال"

آژ: چه زمانی شما وارد دوجوی وشیبا شدید؟

سن سی توهه: فکر می کنم سال 1940. بود. کیسابورو اوساوا یک هفته بعد وارد شد. با خودم فکر می کردم که چه شیوه و موقعیت ضعیفی بود که من توانستم با دو هفته تمرینی که خودم انجام دادم، به دوجوی جودو برگردم و هر کسی را بتوانم پرتاب کنم. با خود فکر کردم "چرا باید برای هنر رزمی مثل آن خودم را به سختی بیندازم و اذیت کنم". در آن زمان بود که من سن سی وشیبا را ملاقات کردم. شوهی موری یکی از اعضای ارشد کلوپ جودو که در راه آهن منچوری کار می کرد، به من درباره استادی با قدرتی شگفت انگیز گفت، و از من خواست که اگر مایلم به ملاقات او بروم. او معرفی نامه ای به من داد و رفت.

                                   



ادامه مطلب...

ارسال شده در تاریخ : شنبه 1 بهمن 1390برچسب:, :: 1:28 :: توسط : ADMIN

مفهوم کلی "کی" در آی کی دو

مدتی بود که می خواستم راجع به مفهوم کلی "کی" بنویسم، اما نمی خواستم تا موضوع را مثل همیشه در هاله ای از تعاریف کلی و ابهام و در قالب یک سری کلمات کلیشه ای مطرح کنم. تا اینکه به مطلبی بشکل یک مناظره در مورد "کی" برروی یکی از وب سایتها برخورد کردم. در این مقاله دیدگاههای متفاوتی که در مورد مفهوم کی وجود دارد، بدون پیش داوری مطرح شده است. بنظرم مفهوم و دیدگاههای مختلف به خوبی و بطور خلاصه مورد بررسی قرار داده شده است. متنی که در ادامه می خوانید ترجمه و اقتباسی است از این مقاله، امید آنکه برای همه دوست داران آیکیدو مفيد واقع گردد. باز هم پیشاپیش از هر نقصی که در ترجمه وجود دارد پوزش می خواهم و منتظر نظرات و راهنمایی شما دوستان و اساتید هستم.

مفهوم کلی "کی" در آی کی دو (The concept of Ki in Aikido)

اگر از یک چینی بخواهید تا در مورد "چی" یا همان "کی" برای شما توضیح دهد، با پاسخ های متفاوتی مواجه خواهید شد، همانطور که اگر از یک آیکیدوکا در مورد چگونگی اجرای یک تکنیک کوکیوناگه سوال کنید پاسخ ها بسیار متفاوت خواهد بود. یکی از پاسخهای عمومی به یک حالت خاص ذهنی و فیزیکی اشاره دارد که یک نیروی روانشناختی آمیخته با خون و تنفس را به نمایش در می آورد. همچنین یک فیلسوف چینی در مورد "کی" می تواند چنین تفسیری را ارائه کند: نیرویی که در شکل گیری  کل عالم نقشی حیاتی و بنیادین دارد. یا یک طبیب سنتی چینی که غالبا پیرو آموزه های مکتب تائو است از "کی" با عنوان یک نیروی فرا مادی یاد می کند که در بدن به گردش در می آید و نیروی حیات را که باعث عملکرد بدن است پایدار نگاه می دارد. احتمالا چینیها هر یک از این تعاریف را بعنوان یک حقیقت واقعی می پذیرند و انتظار پرسش یا مخالفت در رابطه با مفهوم "کی" را ندارند. البته این بدان معنا نیست که آنها یک ایده بسیار دقیق درباره معنای "کی" دارند یا اینکه در زمانی که شخصی در باره "کی" صحبت می کند، همه می دانند که منظور او دقیقا در چه زمینه ای و کدام کاربرد آن است. در واقع چینیها تمامی تعاریف فوق در مورد "کی" و شاید حتی بیش از آن را در نظر دارند و می پذیرند. در همین جاست که برای یک ذهنیت غربی مشکل بوجود می آید، چرا که عادت دارد بطور شفافی بین مفاهیمی مثل جسم/ذهن، ماده/غیرماده، فیزیک/روانشناسی و نظایر آنها تمایز قائل شود. به هر ترتیب واقعیت این است که چينی ها با این شیوه "کی" یا هر پدیده دیگری را تصویر می کنند.



ادامه مطلب...

ارسال شده در تاریخ : شنبه 1 بهمن 1390برچسب:, :: 1:16 :: توسط : ADMIN

خاطرات استاد بزرگ موریهی وشیبا

درآی کی دو درمدت اجرا، مابیشتربرروی پیشرفت کی متمرکز می شویم تابرکسب فرم های قراردادی . پیشرفت کی غایت واقعی تمرین است ( شینکن شوبو، یک مبارزه تاحد مرگ). درابتدا درهنرهای رزمی ، مبارزات تصنعی، رقابت های تدوین شده و مبارزات برنامه ریزی شده وجود نداشت. در یک مبارزه واقعی مساله مرگ یا زندگی درمیان است .اینکه بخواهیم دشمن رابه هرقیمتی وبه هرشیوه ای شکست دهیم یک اشتباه بزرگ است .کشتن یک انسان دیگر ، ازبدترین گناهان است.

من تجربه شکست را داشته ام ، درکشور ما از زمان های گذشته همیشه عقیده براین بود که دربالاترین سطح بودو مسئله کشتن یا نابود کردن نباید درمیان باشد. درکشور مابودو همیشه به عنوان راه برترصلح شناخته شده است . بودو درتطهیرفکر وجسم نقش داشته است . پیروی کردن ازدستورات طبیعت درزندگی روزمره وحمایت ازدیگران، اصل ومبنای بودوراتشکیل می دهد.واقعاً جای تاسف است که این همه آدم که طبیعتاً ستیزه جوهستند به این واقعیت پی نبرده اند وترجیح داده اند هنرهای رزمی خودرا تنها باهدف کشتن توسعه ببخشند. گاهی اوقات شاگردانم ازمن می پرسند ( آیا شما هیچ وقت شکست نخورده اید ؟ من جواب می دهم چرا! من هم چند باربه دلیل بی دقتی یاانجام یک حرکت نادرست تجربه شکست را داشته ام .یک روز که بااستادم سوکاکو تاکه دا (استاد دایتوریو درسال 1859-1943 ) مسافرت می کردم ودرحالی که چمدان هایش را حمل می کردم پشت سر او می دویدم ، نزدیک بود به یک پیرزن که ناگهان برسر راه من قرارگرفت برخوردکنم. خیلی سریع خودم را کنار کشیدم . اما از نقطه نظر هنرهای رزمی من بازنده بودم زیرا به اندازه کافی به اطرافم توجه نکرده بودم !

یک باردیگر ، هنگامی که یک کلاس را اداره می کردم ویک حرکت پایه را به یک رزمی کار به اسم تتسومی هوشی که تجربه زیادی درجودو داشت نشان میدادم ، او ناگهان درموقعیتی قرار گرفت که مرا پرتاب کند . من فقط درلحظه آخر توانستم خودرا نجات دهم ، اما این به این دلیل بود که من یک روزنه موقتی در گارد خودم باقی گذاشته بودم وهرگز تصور نمی کردم که اینطور غافلگیر شوم ، به خصوص زمانی که مشغول تدریس بودم.!

 



ادامه مطلب...

ارسال شده در تاریخ : شنبه 1 بهمن 1390برچسب:, :: 1:9 :: توسط : ADMIN

 

موریهی وشیبا و کوئچی توهه

 سخنان موریهی وشیبا بنیانگذار آی کی دو (آی کی کای)

خودتان را آموزش داده و تصحيح كنيد روش صحيح مبارزه و اجراي تكنيك در درون شماست، تا كشفش كنيد اين مطلب را در كلاس خود به ياد داشته باشيد.

بودوی حقیقی کار عشق است. حرکتی است برای جان دادن به تمام موجودات و نه کشتن و یا ستیزه گری با یکدیگر. عشق، خدای نگهبان همه چیز است. هیچ چیز بدون آن نمی تواند وجود داشته باشد. آیکیدو بالفعل در آوردن عشق است.

هنر صلح آسان نیست. آن نبردی است تا انتها، برای از میان برداشتن و ذبح کردن تمناهای شیطانی و تمام دروغ ها و فریب های آن. زمانی فراخواهد رسید که صدای صلح چون تندر خواهد غرید و به نوع بشر تکان خواهد داد تا از گیجی و بلاهت خود بیرون آیند.

آیکیدو راهی است برای زیستن و نگاهی است متفاوت به زندگی، هر روز که می گذرد باورم به این موضوع قوی تر می گردد.
مطلبی که در ادامه می خوانید را در "سایت تخصصی هنرهای رزمی" مطالعه کردم که برایم بسیار جالب بود، در این متن که با عنوان "اندرزهای پدر آیکیدو" برروی سایت مذکور قرار گرفته است، پندها و اصول آیکیدو از زبان استاد بزرگ موریهه اوشیبا بیان شده است. همچنین لینک منبع را می توانید در پایان مطلب مشاهده کنید. امید آنکه برای شما نیز همراه با درسهایی جدید باشد.

هرچند دشمن به من سریع حمله کند، من هرگز شکست نمی خورم. نه به این علت که تکنیک من سریعتر از حریفم است. مسئله سرعت نیست. مبارزه پیش از آنکه آغاز شود خاتمه یافته است.

آیکیدو غیر مقاوم است، چون غیر مقاوم است همیشه پیروز است.

"آی کی" تکنیکی نیست که با آن بجنگید یا دشمن را مغلوب کنید، آن راهی است برای حل مشکلات جهان و تبدیل انسانها به یک خانواده واحد.

پس چگونه میتوانید ذهن تابیده خود را صاف، دلتان را پاک و خود را با فعالیت دیگر موجودات در طبیعت هماهنگ کنید؟ میبایست ابتدا دل خداوند را دل خودتان کنید. آن عشق عظیمی است که همه جای و همه وقت حاضر است. "هیچ ناهماهنگی در عشق نیست. هیچ دشمنی برای عشق وجود ندارد." یک ذهن ناهماهنگ، که در فکر وجود داشتن یک دشمن است، دیگر با اراده خدا یکی نیست. آنهایی که با این مطلب موافق نیستند، نمی توانند با جهان هماهنگ باشند. بودوی آنان (طریقت سلحشوری، طریقت) مخرب است و از نوع بودوی سازنده نیست.

در بخش "مقدمه ای بر آی کی دو" در سایتی به جمله ای کوتاه از استاد بزرگ وشیبا برخورد کردم.
این جمله در زیر سوالی نوشته شده بود که می پرسید: "آیکیدو چیست؟"
و جواب استاد بزرگ این بود: "هرگاه من حرکت کنم، همان آیکیدو است."

?What is Aikido
"Whenever I move, that's Aikido"
O Sensei, Morihei Ueshiba

بودوی حقیقی (بودو یعنی طریقت سلحشوری) کار عشق است. حرکتی است برای جان دادن به تمام موجودات و نه کشتن یا ستیزه گری با یکدیگر. عشق، خدای نگهبان همه چیز است. هیچ چیز بدون آن نمی تواند وجود داشته باشد. آیکیدو بالفعل در آوردن عشق است.

راز آیکیدو این است که خود را با حرکت جهان هماهنگ کرده و مسیر خود را در وحدت با جهان قرار دهیم. آنکه راز آیکیدو را بدست آورده باشد جهان را در خود دارد و می تواند بگوید: "من خود جهان هستم."

متن از "کتاب آی کی دو" نوشته وشیبا

 


ارسال شده در تاریخ : شنبه 1 بهمن 1390برچسب:, :: 1:7 :: توسط : ADMIN

پل حجتیه سالن ورزشی کانون بسیج جوانان امام رضا عليه السلام

ساعات تمرین:

روزهای فرد ساعت  6 الی 7:30

 


ارسال شده در تاریخ : پنج شنبه 29 دی 1390برچسب:, :: 21:31 :: توسط : ADMIN

 سنسه احمد علي آق ساقلو  AIKIDOIRAN
رئيس سبك آي كي دو آی کي کای ايران
تنها مدرس و ممتحن بين المللي آي کي دو در ايران(ALI DOJO)

مسئول سبک آی کی دو در ایران احمد علی آق ساقلو از اوائل سال 1990 تا آخر سال 1998 ( بمدت 9 سال ) در کشور ژاپن زیر نظر اساتیدی چون شیهان یاسواو کوبایاشی ( دان 8 ) , شیهان هارواو ایشیگاکی ( دان 7 ) , شیهان هارویوشی هوریکوشی ( دان 7 ) و شیهان فومیو  یوشیدا ( دان 6 ) شروع به تمرین آی کی دو کرد. وی از سال 1993 پس از دریافت دان 1 جهانی خود به مدت 5 سال در ژاپن به امر مرببگری مشغول بود. و دان 2 خود را در سال 1993 اخذ کرد . سال 1998 در ژاپن سالی پر التهاب برای احمد علی آق ساقلو و سالی سرنوشت ساز برای هنر های رزمی , فعال در ایران بود . در ماه مارس استاد یاسواو کوبایاشی طی مراسمی قبولی وی را در امتحانات ارتقاء سطح رده دان 3 جهانی اعلام کرد. و گواهینامه ی اجازه ی تدریس در جمهوری اسلامی ایران را نیز پس از 2 ماه به وی اهدا کرد.

وی در تابستان سال 2005 در آزمون جهانی شرکت کرده و موفق به دریافت دان 4 جهانی خود شد. سبک آی کی دو در ایران پس از ثبت رسمی کار خود را با ریاست سن سه آق ساقلو ادامه داده است و هر ساله به موفقیت های چشم گیری ذست می یابد. بمدت 4 سال متوالی به دعوت سن سه آق ساقلو شیهان هوریکوشی که یکی از مربیان تحت پوشش شیهان کوبایاشی طی سفری به ایران می آمد و استاژهای مختلف , آزمونهای جهانی این سبک را برگزار می کرد. سن سه آق ساقلو چند ماه پس از بازگشتش به ایران در سال 1377 نخستین باشگاهش را در تهران افتتاح کرد . آی کی دو را همانطور آموزش داد که در ژاپن آموزش دیده بود. با همان وسواس استاد کوبایاشی و اساتید بزرگ دیگری که به او اصول آی کی دو را آموزش داده بودند. استاد آق ساقلو آرام آرام اما پیوسته به توانایی ها و سطح کیفی کارش افزود و نام خود را نه تنها در ایران بلکه در سطح بین اللملی مطرح ساخت. اکنون حدود 200 باشگاه در سراسر کشور تحت سرپرستی وی هستند , به تعبیر خودش مشغول تربیت نوه هایش در رشته ی آی کی دو است. وی با مشاوره ی اساتیدش و همچنین  اساتید مرکز جهانی  آی کی دو در اردیبهشت سال 1385 باشگاه های سرپرستی وی را که با نام  علی دوجو  شناخته شده بود به رسمیت شناخت. این به این معنی است که باشگاه های تحت سرپرستی وی از نظر همبو دوجو  هم سطح باشگاه های تحت سرپرستی استاد کوبایاشی می باشد. همچنین احکام رده ی  ( کیو ها ) با امضاء استاد آق ساقلو در  هومبو دوجو معتبر هستند.

 راز موفقيـت در تمرينات آي كي دو آی کی کای از زبان استاد آق ساقلو:

  1- داشتن دقت كامل به سخنان و توضيحات مربي در هنگام تمرين
2- داشتن ديد صحيح نسبت به تكنيكهاي مربي و خوب بخاطر سپردن آنها
3- تعيين فاصله مناسب با مهاجم يا حريف تمريني
4- هماهنگي كامل جهت اجراي صحيح تكنيكها با مهاجم يا حريف تمريني (آي)
5- حفظ تعادل براي برقراري نيروي دروني (كي)
6- اجراي صحيح تكنيك (دو)
7- اجراي حركات دايره اي شكل، بطور طبيعي
8- عكس العمل سريع نسبت به حمله مهاجم دراجراي تكنيك
9- رسيدن بموقع به حريف براي تعيين فاصله بهتر
10- تمرينات مداوم و پيوسته جهت درك بهترمطالب فوق الذكر

 

 


ارسال شده در تاریخ : پنج شنبه 29 دی 1390برچسب:, :: 12:18 :: توسط : ADMIN

 اصطلاحات وفرامین در هنر رزمی آی کی دو آی کی کای

آريگاتو- از شما متشكرم. تشکرغير رسمي (Arigato)
آريگاتو گوزاي ماشتا- از شما خيلي متشكرم، براي چيزي كه تازه به اتمام رسيده است. تشکر خيلي رسمي. ( arigato gozaimashta)
گومن ناساي- معذرت مي خواهم، متاسف هستم  . (Gomennasai)    
اونگاي شيماس- خواهش مي كنم، زمانيكه چيزي را درخواست مي كنيم، معمولا زمان شروع تمرين عنوان مي شود . (Onegaishimas)
هاي- بله (Hai)
واكاريماسو- مي فهمم    (Wakarimasu)

فرامين در دوجو
آتو- به عقب برويد  (Ato)
هاجيمه- شروع    (Hajime)   
كوتاي- عوض كنيد    (Koutai)
ماواته- بچرخيد    (Mawatte)   
موكوسو- چشمها را ببنديد, تمركز   ( Mokuso)  
سو واته- بنشينيد    (Suwatte)
تاته- بلند شويد  )  (Tatte
يامه- خاتمه, ايست   (Yame)
يوي- آماده    (Yoi)
شومن نی ری – احترام به روبرو    (shomen niri)

شين زن ني ري- احترام به جايگاه مقدس    (Shinzen nirei)   
يودانشا ني ري - احترام به مربي از طرف درجات مشكي   (yudansha nirei)
سن سي ني ري- احترام همه به مربي   )   (Sensei ni rei
جوسكي ني ري- احترام به جايگاه بالاي كلاس   (Joseki ni rei)
كاميزا ني ري- احترام به خداوند، جايگاه نمادين و مركزي دوجو   (Kamizani rei)
اوتاگاي ني ري- احترام هنرجويان به يكديگر    (Otagai ni rei)
ري- احترام   (Rei)

درجات و القاب
كوهاي- هنرجوي تازه كار   (Kohai)
سمپاي- هنرجوي ارشد   (Sempai)
سن سي- معلم، مربي  )  (Sensei
شيهان- مربي ارشد، توصيه مي شود كه از اين عنوان فقط در داخل دوجو استفاده شود و در خارج از دوجو، فقط از سن سي استفاده شود. (Shihan)
كيو- كلاس، درجه هنرجويان از ابتداي كار تا قبل از شودان. از كيو 6 (پائين ترين رده) تا كيو 1 (بالا ترين رده در اين مقطع).جو كيو، كو كيو، هاچي كيو، نانا كيو، روك كيو، گو كيو، يون كيو، سان كيو، ني كيو، ايكيو    (Kyu)
دان- رتبه، درجات پيشرفته تر در رده هاي مشكي. از دان 1(كمترين) تا دان 10(بيشترين) است. شودان، ني دان، سان دان، يون دان، گودان، روكو دان، نانا دان، هاچي دان، كودان، جودان   (Dan)
يودان شا- اعضا با درجه دان     (Yudansha)
مودان شا- اعضا با درجه كيو   )  (Mudansha
هان شي- عنواني كه علاوه بر دان، تحت شرايط خاصي، به دارندگان دانهاي9 و10 اعطا مي شود، فردي كه كانديداي احراز اين عنوان است، بايد حداقل 55 ساله، يا بالاي آن باشد. اين عنوان معادل فول پروفسور است   )  . (Hanshi
كيو شي- عنواني كه علاوه بر دان تحت شرايط خاصي، به دارندگان دانهاي7 و 8 اعطا مي شود، اين عنوان معادل پروفسور است    . (Kyoshi)
رن شي- عنواني كه علاوه بر دان تحت شرايط خاصي، به دارندگان دانهاي 5،4 و6 اعطا مي شود، اين عنوان معادل دستيار پرفسور است  . (Renshi)
سوكه- رئيس يك سبك، يا بزرگ يك فاميل    (Soke)
دو شو- راه دار، جلو دار، در حال حاضر در آي كي كاي، موريته رو اوئشيبا (1951)-نوه موريهه اوئشيبا- را به اين عنوان مي شناسند  . (Doshu)
كاي چو- مالك مدرسه يا موسسه    (Kaicho)
كان چو- مالك ساختمان يا محل استقرار مدرسه     (Kancho)
دوجو چو- رهبر يك دوجو   (Dojo-cho)
ا'سن سي- معلم بزرگ، لقب بنيان گذار آي كي دو-موريهه اوئشيبا   (O- Sensi)

 



ادامه مطلب...

ارسال شده در تاریخ : چهار شنبه 28 دی 1390برچسب:, :: 13:5 :: توسط : ADMIN
درباره وبلاگ
به وبـلاگ آی کـی دو خـوش آمـدید.
نويسندگان


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 3
بازدید دیروز : 14
بازدید هفته : 18
بازدید ماه : 79
بازدید کل : 6595
تعداد مطالب : 131
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1