« هـنرهـاي رزمـي - آیکـیدو/ استان قم »
"ما را در كانال تلگرام دنبال كنيد"

  هاكاما نوعي لباس سنتي ژاپني است . هاكاما قسمت از كمر تا تقريباً قوزك پا را مي پوشاند و مانند دامن چين دار است. در گذشته هاكاما صرفاً توسط مردان پوشيده مي شده و ليكن اكنون خانم ها نيز (البته با اندكي تغيير شكل) مي پوشند.
در آیکیدو نیز این بخش از لباس استفاده و پوشیده می شود. البته زمان پوشیدن هاکاما در سبکهای مختلف آیکیدو متفاوت است. در برخی از سبکها هنرجو از روزهای ابتدایی هاکاما برتن می کند، اما در بسیاری از سبکها پوشیدن هاکاما بعنوان یکی از درجات بالا در نظر گرفته می شود که هنرجو پس از گذشتن مدت طولانی تر و انجام آزمونهای مختلف و کسب رده ای خاص اجازه دارد تا هاکاما بر تن کند.
از آنجا که هاکاما بسیار بلند و گشاد است، در هنگام تمرین و بخصوص در روزهای ابتدایی پوشیدن آن، بسیار سرعت حرکت هنرجو را محدود می کند. در سبکهایی از آیکیدو که اجازه پوشیدن هاکاما پس از چند سال تمرین داده می شود، این مزیت وجود دارد که هنر جو پس از سالها تمرین، مجبور می گردد تا دوباره از سرعت اجرای تکنیکهای خود بکاهد. این موضوع فرصتی است تا دوباره به جزئیات تکنیکهایش با دقت بیشتری نگاه و  آنها را دوباره با صبوری مرور کند.



ادامه مطلب...

ارسال شده در تاریخ : پنج شنبه 11 اسفند 1390برچسب:, :: 21:3 :: توسط : ADMIN

اندو سیشیرو دان 8

دانلود

موریهیرو سایتو دان 9

دانلود

 کنجی شیمیزو دان 7

دانلود

اساتید آمریکایی(آموزش نیکیو)

دانلود


ارسال شده در تاریخ : شنبه 6 اسفند 1390برچسب:, :: 18:13 :: توسط : ADMIN

"تفاوت میان مرگ و زندگی در زمانبندی است"

وارد شدن یا "irimi " (ایریمی) یکی از تکنیکهای اولیه آیکیدو محسوب می گردد که معنای آن بسیار نزدیک به "در هم آمیختن با حریف" است. در یک سطح ابتدایی irimi حرکتی شبیه به یک گام سرخوردن به سمت یا بداخل حمله حریف است. در اکثر حرکات ایده آیکیدو استفاده از مسیرهای دایره ای یا حلزونی شکل طبیعی است. irimi شخص را به بداخل مسیر دایره ای شکل حرکت حریف می آورد، بشکلی که انرژی حمله می تواند در امتداد این سطح دایره ای شکل تغییر جهت پیدا کند. اینکار شبیه زمانی است که شما یک بشقاب پرنده پرتاب شده را روی انگشتتان دریافت می کنید، اجازه می دهید که انرژی دایره ای شکل حول محور انگشتتان به گردش در آید و سپس بشقاب پرنده را با حداقل تلاش در همان مسیر یا یک مسیر جایگزین بازگشت می دهید.



ادامه مطلب...

ارسال شده در تاریخ : جمعه 5 اسفند 1390برچسب:, :: 13:19 :: توسط : ADMIN

 کاتانا( یا کتنا ) (انگلیسی: katana) نام یک نوع شمشیر ژاپنی است که از قرن 13 میلادی مورد استفاده سامورایی ها ی ژاپنی بوده است .
لغت کتانا در زبان ژاپنی باستان به معنی شمشیر است . 

از ویژگیهای بارز کاتانا شکل زیبای ان و استحکام خارق العاده اش است .
در طول تاریخ شکل ان تغیرات مختصری یافته ولی اصول پایه ان همچنان بدون تغییر مانده است . از جمله ویژگی های کاتانا می توان به شکل منحنی تیغه ان اشاره کرد .
همچنین یک طرف شمشیر ( لبه داخلی ان ) بسیار تیز است و اصولا قسمت عقب سطح شمشیر از قسمت تیز و برنده ان کلفت تر است .
کتانا اصولا برای بریدن اجزا بدن طراحی شده تا زخمی کردن دشمن به همین دلیل هم تیغه ان به شکل خاصی طراحی شده است تا قدرت برندگی ان هر چه بیشتر اثر گذار باشد .....



ادامه مطلب...

ارسال شده در تاریخ : چهار شنبه 3 اسفند 1390برچسب:, :: 20:8 :: توسط : ADMIN

 شاید بتوان ukemi (اوکمی) را بعنوان هنر دریافت تکنیک توصیف کرد. تمرین "اوکمی" شامل زمین خوردن های کنترل شده و غلطیدن برروی دستها می گردد. در اینجا به دلایلی که باعث می شود در آیکیدو به تمرین "اوکمی" بپردازیم و اینکه چرا بخش مهمی از تمرینات آیکیدوی ما است اشاره شده است:.....
 



ادامه مطلب...

ارسال شده در تاریخ : چهار شنبه 3 اسفند 1390برچسب:, :: 19:48 :: توسط : ADMIN

 ته کاتانا یکی از اصول پایه آیکیدو در اجرای تکنیکها است.
کاتانا در زبان ژاپنی به معنی شمشیر سنتی ژاپنی است. این شمشیر دارای شکلی منحصر بفرد است که در تصویر روبرو نمونه ای از آن را می بینید.
همانطور که در این تصویر پیدا است شمشیر دارای قوسی ملایم است که شکلی هلال گونه به شمشیر می دهد.
اگر زمانیکه در حالت طبیعی ایستاده اید به دست خود (از بالای بازو تا انتهای دست) نگاه کنید می بینید که دست شما قوسی طبیعی و به شکل همان قوس شمشیر ژاپنی دارد. "ته" در زبان ژاپنی به معنای "دست" است و ته کاتانا شاید معنی "دست با قوس کاتانا شکل" را داشته باشد........



ادامه مطلب...

ارسال شده در تاریخ : چهار شنبه 3 اسفند 1390برچسب:, :: 19:20 :: توسط : ADMIN

آنچه در ادامه می خوانید خط مشی هایی است که استاد بزرگ موریهه وشیبا در مورد آموزش و تمرین آیکیدو تعیین نموده است. باز هم ساده اما پر معنا.

بر خلاف بسیاری از اساتید هنرهای رزمی که اقدام به فرموله کردن جزئیات قوائد و ایجاد قوانین سخت برای محوطه تدریس خود می کنند، موریهه این روش را نمی پسندید، او تمایل داشت تا شاگردانش از احساسات عام و حضور ذهن خود پیروی کنند.

هر چند، با شناخته شدن هرروزه آیکیدو، شاگردان ارشد او از وی خواستند تا نوعی خط مشی و روش مدون برای تمرین را ارائه کند. موریهه با لبخند پاسخ داد "به نظر میرسد که زمانه عوض شده" و این عنوان را طرح کرد ........



ادامه مطلب...

ارسال شده در تاریخ : یک شنبه 30 بهمن 1390برچسب:, :: 21:37 :: توسط : ADMIN

در آموزشهایی که از اساتید برجسته آیکیدو دیده می شود، تمامی آنها در حین آموزش تاکید خاصی به تمرکز بر بخش خاصی از بدن دارند و آن نقطه ای است که تقریبا چهار انگشت در زیر ناف  (در داخل بدن) قرار دارد. همواره تاکید اساتید بر آن است که حرکات بدن باید از این ناحیه شروع گردد و این نقطه محلی است که انرژی حیات از آن سرچشمه می گیرد. هنچنین این نقطه مرکز ثقل بدن است و تمرکز بر استفاده از آن نقشی محوری در یادگیری صحیح تکنیکهای آیکیدو دارد. مطلبی که در ادامه می خوانید، ترجمه متنی در این رابطه از کتاب "آیکیدو - هماهنگی ذهن و جسم برای دفاع شخصی" است. این کتاب اثری از استاد "کوئیچی توهی" است که در سال ۱۹۶۱ منتشر  گردید. پیش تر نیز مطالبی از این کتاب را برروی وبلاگ قرار داده بودم. اهمیت مطالب این کتاب در آن است که کتاب مذکور مستقیما توسط استاد بزرگ موریهه وشیبا ویرایش شده است....



ادامه مطلب...

ارسال شده در تاریخ : یک شنبه 30 بهمن 1390برچسب:, :: 21:23 :: توسط : ADMIN

بعد از هزار روز تمرین سخت شما هنوز مبتدی هستید،واین مبتدی بودن را بعداز ده هزار روز تمرین خواهید فهمید.

ماسوتاتسو اویاما(بنیانگذار کیوکوشین کاراته)

یک سلحشور عمل می کند، اما یک نادان فقط عکس العمل نشان می دهد.

ناشناس

سریعترین شمشیرها به ندرت از غلاف کشیده میشوند.

ناشناس

 مهتاب رابیم آن نیست ،چون کرم شبتابان بدر آیند.

ناشناس

مرد دانا هیچ کاری نمیکند ،ابله خود را به دار میاویزد.

کودو ساواکی

به هنگام گرسنگی می‌خورم و به هنگام خستگی می‌خوابم. ابلهان به من می‌خندند و دانایان می‌فهمند.

رین زایی 


ارسال شده در تاریخ : یک شنبه 30 بهمن 1390برچسب:, :: 21:1 :: توسط : ADMIN

 داشتن برداشتی صحیح از این تمرین بسیار مهم است. اینکه بدانیم هدف از این تمرین چیست بر نحوه انجام این تمرین و نتیجه ای که از آن حاصل می آيد تاثیر بسزایی دارد. برخی از هنرجویان این تصور را دارند که این تمرینی جهت زور آزمایی است و به اشتباه با یکدیگر به جدال برای پرتاب کردن هم می پردازند. در صورتیکه این تمرین یکی از تمرینات بسیار مهم در آيکيدو است که به منظور تقویت و هدایت نیروی "کی" و ایجاد هارمونی بین اوکه و ناگه طراحی شده است. "کوکیو دوسا" یا همان "زاگی کوکیوهو" معمولا در پایان کلاس تمرین می شود. این تمرین، تمرینی در حالت نشسته است که به شما کمک می کند تا جریان "کی" نیرومندتری را از نقطه هارا  (نقطه یکی شدن واقع در چهار انگشت پایین تر از ناف) ایجاد کنید. این تمرین به مفهوم "کی" در ارتباط است و بدین معنا نیست که شما باید از قدرت بدنی خود استفاده کنید، همان مفاهیمی که ما همیشه در آيکيدو بواسطه آن حریف را پرتاب یا قفل می کنیم. این تمرین بطور خاص از اهمیت بالایی برخوردار است و تاکید بسیار زیادی بر مفهوم "کی" دارد. اگر تنها بر قدرت فیزیکی خود متکی باشید در برابر حریفی که می داند چگونه از "کی" استفاده کند راه بجایی نخواهید برد. "کوکیو دوسا" دارای انواع گوناگونی است. اما گونه ای که در اینجا توضیح داده شده است نوعی شناخته شده است.

 



ادامه مطلب...

ارسال شده در تاریخ : یک شنبه 30 بهمن 1390برچسب:, :: 20:45 :: توسط : ADMIN
درباره وبلاگ
به وبـلاگ آی کـی دو خـوش آمـدید.
نويسندگان


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 4
بازدید دیروز : 14
بازدید هفته : 19
بازدید ماه : 80
بازدید کل : 6596
تعداد مطالب : 131
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1